MEGFÁZÁS

Mindazon betegségek gyűjtőfogalma, amelyet a felső légutakban vírusok okoznak.

Igen gyakori betegségnek számít, többnyire komplikációk nélkül zajlanak le.

Többnyire nem is fordulnak vele orvoshoz az emberek, nem is maradnak otthon ezekkel a kellemetlen tünetekkel.

A vírusok azonban cseppfertőzéssel terjednek, így gyorsan, akár egy-két nap alatt járványszerűen jelentkezhetnek egy-egy munkahelyen, vagy gyermekközösségben.

Általában valamilyen okból, úgymint stressz, vitaminhiány, meghűlés következményeként legyengült immunrendszerű embereket könnyebben betegít meg a nátha.

A betegség lezajlása nem jelent védettséget az azt okozó vírussal szemben. Évente akár négyszer, ötször is áteshet valaki a náthán.

A tünetek általában 4-10 napig mutatkoznak. Első két napban torokfájás, fejfájás, rossz közérzet, majd bő orrváladékozás jelentkezhet. A köhögés 4-5. naptól kezd felerősödni, különösen éjszaka lehet zavaró.

Szövődmények között a leggyakoribb a fülgyulladás, az orrmelléküreg gyulladás, illetve a légcső baktériumos felülfertőződése.

Súlyosabb, nem megfelelően kezelt esetekben tüdőgyulladás, vagy bronchitis is felléphet szövődményképpen.

A náthát nem lehet gyógyítani, csak a tüneteket kezelni.

Fontos, a váladékoldás, a higiénia, a gyakori kézmosás, a torok fertőtlenítése és a bőséges folyadék bevitel.

Sóbarlanterápiával a náthás folyamatok lezajlása felgyorsítható, ezáltal hamarabb átesik az ember a betegségen!

A levegőben lévő magas sókoncentrációnak köszönhetően a sóbarlangban a kórokozók nem életképesek, 2-3 másodperc alatt elpusztulnak.

Váladékoldó hatásának köszönhetően a bőséges, sűrű váladék feloldódik, felszakadozik, ezáltal könnyebben távozik a szervezetből.  A tisztító köhögés segít megakadályozni a lerakódásokat, megakadályozza, hogy állandó, zavaró köhögés alakuljon ki.  A váladék távozásával a vírusoknak, baktériumoknak nem marad tápanyag, ahol tovább tudnának szaporodni.

Tüdőtisztító, gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően pedig csökken a szövődmények, úgymint az arcüreggyulladás, középfülgyulladás, tüdőgyulladás, bronchitis kialakulásának lehetősége.

Autóimmun erősítő hatásának köszönhetően csökken a vissza- és a felülfertőződések száma!

Ne várja meg, hogy a szövődmények kialakuljanak!

Kezdje el időben a megelőzést, a sóterápiát!

NE FELEDJE EL IDŐBEN ELKAPNI, HA MÁR EGYSZER ELKAPTA!