ÜDVÖZÖLJÜK A HALOTERÁPIÁS RELAX SÓBARLANGBAN

 

A sót az ember évszázadok óta ismeri és használja, konzerváló és ízt adó tulajdonsága miatt. A rómaiaknál az újszülött gyermek szájába egy csipet sót tettek, hogy ezzel megóvják a veszélyektől, és a betegségektől. Mózes törvénye szerint a só kielégíti az életszükségleteket. Az Ótestamentum a sónak életfenntartó és életerőt biztosító hatást tulajdonított.

Relaxációs Sóbarlangunkat 2014-ben nyitottuk meg Kecskeméten, mely egy 70 nm-es üzlethelyiségben került kialakításra 36 nm-en, így kényelmesen 10-12 fő befogadására alkalmas.

Napjainkban sokféle sóterápiával találkozhatunk. Ilyenek a sótéglával kirakott sószobák, vagy azok a helyiségek, ahol a nedves sóterápiát létesítik előnyben, és vannak, ahol ezek kombinációit használják.

Ezek azonban kevésbé hatékony módszerek a tünetek kezelésére.  Ugyanis, amennyiben párásított sót lélegzünk be, az letapadhat a felső légúti szakasz nyálkahártyáján, ezért, az nem tudja kifejteni jótékony hatását a mélyebben lerakódott részeken, illetve csak kisebb része jut el a tüdőhöz. Így a só váladékoldó hatása is csak kisebb mértékben érvényesül. Az ilyen sószobákban legalább napi 3-4 órát kellene eltölteni ahhoz, hogy a megfelelő hatást elérhessük.

Nálunk a szabályozott száraz sóterápiával (haloterápiával) találkozhat, melyet halogenerátor alkalmazásával érünk el.

Szabályozott azt jelenti, hogy egy speciális halogenerátor segítségével a helység méretére kalibrált rendszert és sóion koncentrációt alkalmazunk.

Száraz, mert a sógenerátor kellő finomságú 1-5 mikrométer nagyságú száraz sóaeroszol előállítására alkalmas, mely külső térből kerül befúvásra.

Ezáltal egy antiszeptikus közeget hoz létre a barlangban, mely a természetes sóbányákban is van. A páratartalom 40%-60% között van, a hőmérséklet 17 C-26 C, a negatív ionoknak magas a koncentrációja. A haloterápia, amit alkalmazunk, nem más, mint egy száraz, sós aeroszollal feltöltött légtérben való tartózkodás.

Mindezt egy nagyon kellemes barlangkörnyezetben, fényterápiával és hangterápiával kiegészítve kínáljuk Önnek, hogy a nálunk eltöltött idő alatt teljesen ellazulhasson, kikapcsolódhasson, feltöltődhessen.

Így már Önnek nem is kell mást tennie, az egészséges élet eléréshez, csak lélegeznie, és átadni magát a nyugtató hatású relaxációs zenének!

Természetesen a gyermekekre is gondoltunk, illetve a gyermekekkel érkező felnőttekre is. A családosok számára kialakított sókuckóban a gyerekek felhőtlenül játszhatnak, sóhomokozhatnak, miközben az őket kísérő felnőttek a kényelmes relax székekben pihenhetik ki fáradalmaikat.

Ennek a csodálatos barlangnak a kialakításához több mint 4 tonna wieliczkai sót használtunk fel. Wieliczkai sóbánya az UNESCO Kulturális és Természeti Világörökség része.

A haloterápia mindössze max. 1 órát vesz igénybe, de ez idő alatt egy teljesen más univerzumban érezheti magát, és mindeközben Ön elindult az egészség felé!                                 

Egészségügyi javallatok:

-Hurutos orr-, torok- és gégegyulladás, mandulagyulladás, arcüreggyulladás – váladékoldó

–  Melléküreg-gyulladás, Hörgőgyulladás, Tüdőgyulladás – gyulladáscsökkentő

–  Asztma, különféle típusú Allergiák, Túlérzékenység– immunrendszer serkentő

–  Bőrbetegségek (ekcéma, cellulitis, psoriasis) – fertőtlenítő hatás

–  Gyomor és nyombélfekély, Reumatikus jellegű problémák– fájdalom csillapító

–  Szorongásos állapotok, kimerültség, stressz, csökkent ellenálló képesség- stresszoldó, magas negatív ionok száma

 Hatással van a – vese, – idegek, – hormonháztartásra, vér méregtelenítésére, – idegrendszer erősítésére, öregedési folyamatok lassítására.