ALLERGIA


Az allergia rendkívül kellemetlen, mint tudjuk, a szervezet egy gyulladásos folyamata. Az immunrendszer egy túlzott reakciója, bizonyos anyagokra.

Az ilyen anyagokat nevezzük allergéneknek. Ilyenek például a pollenek, állati szőrök, atka, penészspórák, vegyszerek, nehézfémek, élelmiszerek, gyógyszerek.

Az allergiás tünetek nagymértékben változnak. Vannak allergének, melyek a levegő által terjednek, mint a pollenek, vagy atkák. Ezek elsősorban a légutak és szem szaruhártyájának gyulladását okozzák.

A SZÉNANÁTHA esetén (allergiás rinithis), mely az orrnyálkahártya megvastagodását, orrváladékozást, tüsszentést, szem irritációját idézi elő.

Azonban, ha az allergén bekerül a TÜDŐBE, akkor ASZTMÁS tüneteket okozhat: úgymint, nehézlégzés, köhögés, sípolás.
Ha az allergén bekerül az emésztőrendszerbe, hasüregi fájdalom, hányinger, hányás, puffadás, hasmenés jelentkezhet.
A bőrön jelentkező allergiás reakciók, mint az ekcéma vagy urticaria bőrpírrel, duzzadással járnak.

Az allergia kimutatására több eljárás is létezik, de alapvetően két típust különböztetünk meg: a provokációs tesztek, és a vérvizsgálatok.

Kezelése:


Az allergia kezelésében nagy szerepet játszik a MEGELŐZÉS!!!
Azonban ha már kialakult az allergiás reakció, számos antiallergiás gyógyszer áll rendelkezésre. Vannak, akik a gyógyszereket választják, amelyeknek számos mellékhatása van.

Érdemes azonban először az ERŐS GYÓGYSZEREK helyett kipróbálni először a TERMÉSZETES MEGOLDÁSOKAT (SZÁRAZ SÓTERÁPIA), melyeknek nincsenek mellékhatásaik.

Sőt akár együtt is lehet használni a két módszert, már az is nagyszerű eredmény, ha számottevően sikerül CSÖKKENTENI A BEVETT GYÓGYSZEREK SZÁMÁT.

Legyen szó asztmáról, allergiáról, megfázásról, a száraz sóterápia, a só külsőleg használata SEGÍT  ENYHÍTENI, VAGY MEGSZÜNTETNI a légúti panaszokat.

Segítségével erősítheted immunrendszered, illetve megszüntetheti a különböző gyulladásos folyamatokat.

Tedd Te is próbára!

Hetente 2 alkalom 10 héten keresztül már jelentős javulást eredményez.
Hatékonysága orvosilag igazolt.